Verslo vystymo tinklaraštis

Praktiški patarimai, įžvalgos ir filosofiniai pamąstymai verslo vystymo temomis

2023 bus pelningiausi metai Tavo smulkiame versle! 

Dec 18, 2022
2023 pelningiausi metai

 

Jei tuo tiki, tai 2023 metus pradedi su labai teisingu nusiteikimu.

 

Žinoma, reikės įdėti pastangų, įveikti ne vieną iššūkį versle (tuo pačiu derinant ir visus asmeninius reikalus), bet dėl tokio tikslo tikrai verta pasiraitoti rankoves ir padirbėti!

 

Nuoširdžiai viliuosi, kad ir aš padėsiu tau to pasiekti, nes 2023 metais planuoju:

 

  • Išleisti knygą apie pelningumo didinimą smulkiame versle.
  • Kiekvieną mėnesį dalintis nemokamais patarimais ir įžvalgomis apie smulkaus verslo vystymą.
  • Supakuoti sukauptą patirtį ir žinias į 1-2 naujus video kursus.
  • Su ambicingais, pozityviais ir rimtai nusiteikusiais pagazuoti smulkaus verslo savininkais ir savininkėmis padirbėti individualiai.

 

O dabar palieskime vieną beveik tabu temą. Vieniems net galvoti apie tai baisu, o kitiems ji jau stipriai įgriso - kainų didėjimas.

 

Ne, aš nesiūlau tiesiog “lupti” daugiau iš savo klientų. Jei esate smulkiame versle, o ypač paslaugų sektoriuje, tai tikėtina, kad kaina galėtų kilti jei tiesiog pradėtumėte drąsiai ir nešališkai vertinti sukuriamą vertę. O tam dažnai koją kiša du dalykai:

 

  1. Pačių savininkų savivertė. “Drugeliai nemato savo spranų”, todėl grįžtamasis ryšys iš išorės labai svarbus sprendžiant savivertės iššūkius.
  2. Netinkamas ir/ar per silpnas verslo pozicionavimas rinkoje.

 

Norėdami brangiau parduoti savo verslo produktus turite nustoti tikėti, kad kainų kėlimas yra blogas dalykas! Jei parduosite brangiau, tai turėsite daugiau finansinių resursų sukurti vertę klientams. Arba galėsite uždirbti tokį patį pelną turint mažiau klientų, vadinasi galėsite skirti daugiau kokybiško dėmesio kiekvienam klientui.

 

Pasiruošti kainų kėlimui yra daug būdų. Štai keletas universalių, su kuriais galite pradėti:

 

  • Sukurti tinkamą pirkimo/pardavimo aplinką. Jei bandysite parduoti kaimo turgelyje prabangius juvelyrikos dirbinius, tai bus sunku. Dažnai žmonių lūkestis važiuojant į turgelį yra pirkti pigiai. Tikėtina dauguma pamanys, kad parduodate klastotes. Visai kas kita bandyti parduoti tokius dirbinius aukšto lygio aukcione arba juvelyrikos salone.

 

  • Išsitirkite rinką. Supraskite, kokioje “smėlio dėžėje” žaidžiate, kokią kainodarą taiko kiti žaidėjai, kaip turėtumėte pozicionuoti savo verslą, į kokias nišas taikyti, kad gebėtumėte parduoti brangiau.

 

  • Sukurkite papildomos vertės. Raskite būdų, kurie leis sukurti papildomos vertės taip, kad pardavimo kaina padidėtų daugiau, nei išpildymo savikaina.

 

Linkiu drąsos išbandyti ribas keliant kainas! Vienas mano klientas pakėlė kainas ir džiaugėsi, kad dėl to visiškai nesumažėjo konversijos procentas ir sėkmingai parduoda naujomis kainomis. Tai tikrai puiku! Bet.. paprašiau jo užbaigti mano frazę: "Jei pakėliau kainas ir konversijos nė trupučio nesumažėjo, vadinasi...". Jis pradėjo garsiai juoktis ir taikliai užbaigė frazę: "...vadinasi kainas pakėliau per mažai".

 

Kaip mane išmokė mano verslo treneris Simon, planuojant kainų kėlimą reikia ieškoti to momento, kai vienu metu jauti du jausmus - malonų jaudulį dėl minčių, kad prie tokių kainų verslas uždirbs daug daugiau pelno IR nerimastingą baimę dėl minčių, ar prie tokių kainų pavyks parduoti savo produktus.

VERSLO VYSTYMO NAUJIENLAIŠKIS

Gauk mano verslo vystymo įžvalgas ir pasiūlymus elektroniniu paštu.

Verslo vystymas yra procesas, o ne įvykis. Padėsiu Tau susikurti norimą realybę versle savo laiškais vis primindamas, kad reikia skirti koncentruoto dėmesio verslo vystymui.

Mes niekada nesiųsime jums šlamšto ir neparduosime jūsų duomenų trečiosioms šalims.