Verslo vystymo tinklaraštis

Praktiški patarimai, įžvalgos ir filosofiniai pamąstymai verslo vystymo temomis

“Kuo ilgiau …, tuo greičiau …”

Feb 22, 2023
Kuo ilgiau …, tuo greičiau …

 

Tiek dirbdamas su klientais, tiek savo versle, tiek savo asmeniniame gyvenime pastebėjau vieną pasikartojančią tendenciją. Dirbdamas individualiai su smulkaus verslo savininkais buvau pradėjęs galvoti, jog tai susiję tiesiogiai su verslais, bet pradėjęs atidžiau stebėti aplinką ir aplinkinius darau prielaidą, jog tai pasireiškia daugumoje gyvenimo sričių.

 

O tendencija elementari - kuo ilgiau toleruoja netenkinančią situaciją, tuo greičiau nori pasiekti rezultatų toje srityje. Ir dar, jei tokioje būsenoje rezultatų negauna greitai, motyvacija tęsti pokyčio įgyvendinimą sparčiai ir stipriai krenta.

 

Jei ilgą laiką smulkaus verslo savininkas turi daug rolių versle, jam tenka šokinėti nuo vienos veiklos prie kitos be galimybės koncentruotai padirbėti, verslui per savaitę jis skiria vidutiniškai virš 60 valandų - jo noras jau po mėnesio turėti vos kelias roles versle ir verslui skirti mažiau nei 20 valandų per savaitę.

 

Ilgą laiką neskyrė pakankamai dėmesio verslo finansų valdymui, verslas veikia su nedideliu pelnu arba nenužudančiu nuostoliu - noras jau rytoj veikti pelningai, generuoti ženklų pelną ir turėti visus procesus bei įpročius finansų valdymui.

 

Pardavėjai versle jau virš pusės metų nepasiekia iškeltų mėnesinių pajamų ir bendrojo pelno tikslų - noras, kad jau ateinantį mėnesį VISI pardavėjai pasiektų ir viršytų iškeltus tikslus.

 

Jau du metus 3-5 pertekliniai kilogramai trukdo jaustis 100% komfortabiliai ir nesenai pradėjau tai spręsti - faktas, kad rezultato noriu jau po savaitės. Dar geriau būtų, kad man pačiam nieko nereikėtų daryti, nieko keisti savo elgesyje, o perteklinis svoris pats “nugaruotų” ir nebegrįžtų. Ir vistiek noriu, nors žinau, kad nerealu.

 

Bet tik noru neapsiriboju, todėl po truputi keičiu mitybos įpročius, racioną ir suprantu, kad po 3-6 mėnesių pasieksiu norimą rezultatą. Ir tas rezultatas bus pakankamai tvarus ir ilgalaikis. Grįžtant prie verslo, tikėtina ir tu turi situacijų, kurias toleruoji ilgai, todėl nori greito pokyčio ir rezultato. Gal jis ir įmanomas, bet jei nesi tikras ar tikra, tai rekomenduoju pradėti nuo 4 žingsnelių:

 

  1. Nusimatyk savo kalendoriuje vieną ar kelis 1-2 valandų laiko blokus savaitėje, kurių metu dirbsi ties verslo vystymo klausimais, reikiamų pokyčių diegimu. Geriausias laikas tam yra rytais.
  2. Kiekvieną kartą iš vakaro susiplanuok, ką veiksi per rytojaus verslo vystymui skirtą laiką, kad jam prasidėjus iškart galėtum kibti į darbus. Kad ir kiek smagi būtų improvizacija, čia ji daug vertės nepridės.
  3. Pradėk nuo mažų dalykų. Juk nuėjus į sporto klubą pirmą kartą nėra racionalu griebtis didžiausių svorių ir maksimalaus greičio. Tai galioja ir verslo vystyme.
  4. Susirask palaikymą ir atskaitomybę, pavyzdžiui kitus verslo savininkus, bendruomenę ar artimus žmones, kurie padės nepasiduoti. Pokyčiai daugumai žmonių nėra lengvas dalykas ir nereikia to slėpti, tiesiog susikurk sąlygas, mažinančias galimybę pasiduoti.

 

Jei Tau jau atsibodo toleruoti esamą realybę savo versle ir žinai, kad tikrai atėjo laikas pokyčiams, tai gali apsvarstyti galimybę padirbėti su manimi individualiai. Kovo mėnesį individualiam darbui planuoju priimti 3 smulkaus verslo savininkes ar savininkus. Jei norėtum aptarti galimybę padirbėti kartu, tai atrašyk į šį laišką arba palik kontaktus paspaudus nuorodą žemiau.

 

Noriu aptarti bendradarbiavimo galimybes

 

Kaip mane išmokė mano verslo treneris - net ir mažais, bet nuosekliais žingsniais visada pasieksi norimą rezultatą. Nebūtinai taip greit, kaip nori, bet pasieksi. Linkiu ir Tau nepasiduoti siekiant norimų rezultatų savo versle, nes verslas yra labai ilgalaikis žaidimas!

 

VERSLO VYSTYMO NAUJIENLAIŠKIS

Gauk mano verslo vystymo įžvalgas ir pasiūlymus elektroniniu paštu.

Verslo vystymas yra procesas, o ne įvykis. Padėsiu Tau susikurti norimą realybę versle savo laiškais vis primindamas, kad reikia skirti koncentruoto dėmesio verslo vystymui.

Mes niekada nesiųsime jums šlamšto ir neparduosime jūsų duomenų trečiosioms šalims.