Verslo vystymo tinklaraštis

Praktiški patarimai, įžvalgos ir filosofiniai pamąstymai verslo vystymo temomis

BAM ir nebėr pirmo ketvirčio

Mar 29, 2023

 

Regis dar ką tik, sausio pradžioje, su klientais turėjome strategines sesijas planuojant 3 metų norimą realybę, keliant šių metų tikslus ir koncentruojant dėmesį į pirmo ketvirčio prioritetus. Jei pažvelgsi į kalendorių, tai jau šį šeštadienį startuos antrasis šių metų ketvirtis.

 

Kadangi kovo skaičiai jau beveik aiškūs, tai matau, kad nors pajamų sugeneravau versle 10% mažiau, nei prognozavau, tačiau pavyko padidinti pelningumą ir sugeneruoti 10% didesnį pelną, nei prognozavau. Kadangi man pirmoje vietoje yra pelnas ir faktiškai surinkti pinigai, o ne pajamos, tai nėra kuo skųstis. 

 

Iš trijų ketvirčio prioritetų vieną - verslo valdymo perkėlimą iš Kartra platformos į Kajabi platformą - pavyko įgyvendinti ir padaryti daugiau, nei galvojau. Antrasis - knygos išleidimo projektas - pajudėjo stipriai, bet mažiau, nei norėjau. Iš to sekė, kad trečiasis prioritetas - mini video kursas papildantis knygą - nebuvo įgyvendintas ir persikels į antrą ketvirtį. Ir taip būna ne tik man, bet pasitaiko ir mano klientams. Visgi kai žinai, ko sieki ir ką kuri, bei atlieki kryptingus veiksmus, greičiau ar lėčiau, bet judi norimos realybės link.

 

Aš asmeniškai jau geriau kryptingai, bet lėtai judėsiu norima kryptimi kuriant man tinkančią realybę versle, nei blaškysiuosi be krypties lyg ežiukas rūke vidury miško. Kaip sakė žymus investuotojas Warren Buffett "niekas nenori praturtėti lėtai". Dauguma žmonių nori greito rezultato, bet turint ribotus resursus dažnai laikas gali būti geriausias sąjungininkas. 

 

Savo progresu dalinuosi ne veltui. Gal tave tai įkvėps atkakliau ir nuosekliau kurti norimą realybę savo versle. Gal primins, kad jau baigėsi ketvirtis ir pats laikas peržiūrėti strateginį planą, suplanuoti II ketvirčio prioritetus. Gal nuspręsi, kad tau reikia šalia žmogaus, kuris padėtų judėti nuosekliau ir kryptingiau - kai kam tai galiu būti aš, kai kas ras pagalbą kito asmenyje.

 

Ketvirčio planavimo procesas gali būti toks:

  1. Peržiūrėti pelno prognozę 2023, įvertinti pirmo ketvirčio faktą ir priimti reikalingus sprendimus.
  2. Peržiūrėti esamą verslo realybę ir pakoreguoti strateginiame plane.
  3. Peržiūrėti metinius tikslus ir, jei reikia, pakoreguoti juos strateginiame plane.
  4. Peržiūrėti, kaip pavyko pajudėti su pirmo ketvirčio prioritetais.
  5. Suplanuoti antro ketvirčio prioritetus ir kaip nuosekliai ties jai bus dirbama.

 

Jei manai, kad siekiant norimos realybės versle atėjo laikas išbandyti individualų darbą su verslo vystymo treneriu, tai gali pasirinkti patogų laiką ir užsiregistruoti trumpam pokalbiui telefonu čia: https://calendly.com/stalnionis/10min

VERSLO VYSTYMO NAUJIENLAIŠKIS

Gauk mano verslo vystymo įžvalgas ir pasiūlymus elektroniniu paštu.

Verslo vystymas yra procesas, o ne įvykis. Padėsiu Tau susikurti norimą realybę versle savo laiškais vis primindamas, kad reikia skirti koncentruoto dėmesio verslo vystymui.

Mes niekada nesiųsime jums šlamšto ir neparduosime jūsų duomenų trečiosioms šalims.